Reisinformatie | Kosten reisje naar Marokko



In december ging ik samen met mijn vriend 6 daagjes naar Marokko. Ik lees wel vaker dat er mensen zijn die graag naar Marokko (/Marrakesh) willen, maar er van overtuigd zijn dat dit erg duur is. Niets is in minder waar, wij gingen voor een prikkie naar Marokko en ik zal hieronder laten zien wat je zoal kwijt bent als je daar eenmaal bent.

Wij vlogen met Ryan Air voor 45 euro per persoon retour naar Marrakesh. Geen geld dus, en we kwamen meer Nederlanders tegen die voor die prijs gevlogen hadden. Ik kijk best vaak op de site van Ryan Air (hallo, verslaving!) en ik zie regelmatig goedkope vliegtickets naar Marokko (Marrakesh of Essaouira) voorbij komen. Vliegen naar Marokko hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

Super goed verzorgd gratis ontbijtje bij onze Riad! 
Dakterras van één van de Riad's waar wij verbleven, heerlijk! 


Normaal boeken wij nooit van te voren al de overnachtingen, backpackers ten top. Maar dit keer hadden we zoiets van: laten we het eens proberen. Dan hoeven we helemaal nergens meer aan te denken, misschien is dat wel een keer fijn. Op www.booking.com boekten we daarom alvast 5 overnachtingen, 2x 2 overnachtingen bij twee verschillende Riad's in Marrakesh, 1 overnachting in Ouarzazate. Deze overnachtingen kostten gemiddeld 25 tot 30 euro per nacht, met z'n tweetjes en dit was steeds inclusief ontbijt. Je kan dus voor 15 euro per persoon al een slaapplek inclusief ontbijt vinden. En dan hadden we geweldig leuke Riad's met hele gezellige tweepersoonskamers en altijd met een eigen badkamertje! Ook overnachten kan in Marokko dus voor weinig geld, en dan hoef je niet eens lang ter plaatste te zoeken. Je kan dit gewoon van te voren al boeken via internet! Easy peasy. ;)

Ook eten is in Marokko niet duur. Voor minder dan 5 euro heb je in een restaurant al een hoofdgerecht, en als je bij lokale eettentjes eet ben je al helemaal goedkoop uit. Het ontbijt zat steeds bij de overnachting in, dus daar hadden we ook geen kosten meer aan. Voor minder dan 0,50 scoor je een lekker vers glas sinaasappelsap, of nouja, eigenlijk is het een soort mandarijensap vertelde één van de verkopers (en lekker dat dit is!). In principe hoef je per dag dus zeker niet meer dan 15 euro uit te geven aan eten en drinken.

Je kunt heel voordelig en lekker eten bij straattentjes! 

Overal kun je voor minder dan 0,50 cent verse sinaasappelsap/mandarijnensap krijgen! Lekker! 


Wij hebben verder ook twee dagen een auto gehuurd, zodat we een roadtrip konden maken naar Ouarzazate, dwars door het Atlasgebergte. Twee dagen een auto huren kostte ons ongeveer 50 euro, en aan benzine waren we volgens mij in totaal een dikke 35 euro kwijt.
Ook kwamen we in Marrakesh toevallig iemand tegen die zo'n tweedaagse tour naar de woestijn aanbood. Hij vroeg hier 50 euro per persoon (inclusief alles) voor, maar omdat wij dit niet wilden hebben we verder niet geprobeerd wat af te dingen. Dit zou dus nog goedkoper kunnen!
Verder geef je natuurlijk ook altijd wat extra geld uit aan souvenirs en andere troepjes, maar al met al kun je zeer voordelig naar Marokko!

Ik heb verschillende reisverslagen geschreven over Marokko, en er zullen er nog een paar komen waarschijnlijk. Deze verslagen kun je hier terugvinden.

8 opmerkingen:

  1. Ik ben ook al 2 keer naar Marrakesh en Ouzarzate geweest en heb ook al een trip door de Sahara op kamelen gemaakt! Echt de moeite!!!!
    Toffe blog heb je ook!

    Liefs,
    Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gaaf zeg! Ik wil ook graag nog eens zo'n trip door de Sahara maken! Dankjewel! :)

      Verwijderen
  2. Wow, Marrakech is echt nog een droom van me, daar moet ik echt een keer heen! En voor die prijs. Gaat alleen voorlopig niet lukken ivm zwangerschap, maar over een paar jaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen over een paar jaar inderdaad! Fijne zwangerschap toegewenst!

      Verwijderen
  3. Kosten vallen inderdaad mee! Marokko staat ook nog steeds op mijn lijstje. Dank voor de info!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook wij betaalden ongeveer dezelfde ticketprijs. Onze Riad was wel iets duurder. Eten is er inderdaad erg goed betaalbaar. En erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een super deal he, die tickets? :D Eten is inderdaad lekker!

      Verwijderen